Om oss

BluesSelection är precis vad det låter som – ett band som gör sitt urval ur bluesens bästa. Alla fantastiska pärlor bandet plockar ur bluesskatten, vårdas kärleksfullt och kläs i en BluesSelection-tolkning. Och bandet gräver gärna i soul- och rock-skatterna också och infogar det i den breda repertoaren. BluesSelection bjuder framförallt på andras men också egna kompositioner.
En konsert med BluesSelection innehåller det ömsinta, det dramatiska, det överraskande och det medryckande där en majoritet av låtarna får publiken upp på fötter.
Ett band som kan bjuda på det här, väljer också sin line-up. Därför har bandet Stefan ”Stoffe” Sundlöf på trummor. Med många år som stomme i Sven Zetterbergs Chicago Express och i Claes Yngströms Big Tex Three är han idag en legend i bluessammanhang. Tyngden, drivet och finliret skapar den där särskilda bluesnerven som bara en mästare får till.
Christer Sjödin på gitarr och sång har en fantastisk bredd i sitt bagage, med bland annat Rosa Körbergs Trio, Doktor Krall, Old Boys Rock'n roll Band och Deep Purple. Nja, det där sista försöker övriga bandmedlemmar säga till Christer att han har drömt, men hans gitarrspel hittar till den där känslan som får hela bandet och publiken att lyfta. På repertoaren finns flera av Christers helgjutna blueskompositioner med fantastiska texter på såväl engelska som svenska.
Gunnar Rydergård på piano, orgel, munspel och sång har en likaledes diger meritlista och blues-magi som han kan konsten att förmedla. Från dragspel vid fem års ålder i radioprogrammet Farbror Svens Brevlåda har han gått från klarhet till klarhet via Blueshunters, Midnight Hour Band och Red Mike Selection. I dagens Blues Selection sätter han mycket av den alldeles magiska blå tonen och hans munspelande får hjärtan att smärta och smälta.
Lasse Månsson på bas började tidigt i proggrockgruppen Haj Lajf i uppväxtens Kristianstad. Basen följde med vid Stockholmsflytten och Lasse och Gunnar har sedan följts åt i Blueshunters och i Red Mike Selection. Lasse var också under flera år basist i Steve Future Band som han var med och startade. Lasses stadiga bluesspel lägger den där trygga grunden som krävs för såväl sväng som lågmäldhet och ös.
Sist, men inte minst, har bandet Katarina Korp på sång. Katarina har sjungit en hel del jazz och folkmusik och började sjunga blues tillsammans med Lasse och Gunnar i Red Mike Selection. Dessa tre har därmed en snart 25-årig gemensam blueshistoria. Numera sjunger Katarina också tillsammans med Trosa Storband. Hon har närvaro, nerv och känsla i sin sång och får publiken att trivas.